2004/06/09

Από τις ταινίες που παραπλανούν το κοινό...

The last samurai

Σίγουρα πολύς κόσμος θα πιστέψει και θα πάρει τοις μετρητοίς το έργο αυτό. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Δεν υπήρξε ποτέ αυτό που ονομάζεται "Μπουσίντο". Το Μπουσίντο (ο δρόμος του πολεμιστή) ήταν μιά έξυπνη επιχείρηση μάρκετινγκ για τον δυτικό κόσμο που έγινε από τους Ιάπωνες και η οποία παρά το γεγονός ότι είναι ψευδεπίγραφη εξακολουθεί ακόμα να γίνεται πιστευτή από τον δυτικό κόσμο αλλά και να αποτελεί ίνδαλμα γιά πολύ κόσμο.

Άλλωστε σαν καλοί στρατηγοί οι Ιάπωνες είναι ειδικοί στην παραπλάνηση των αντιπάλων τους αλλά και του κοινού με την ανάλογη προπαγάνδα. Ομιλούμε εξ ιδίας πείρας αφού μεταξύ των λόγων που μας έφεραν στην χώρα του "Μπουσίντο" ήταν και οι πολεμικές τέχνες. Αλλά μας πήρε αρκετό καιρό για να ξεδιαλύνουμε το παχύ πέπλο των ψεμμάτων που σκεπάζει την αλήθεια.

Ως γνωστόν ο κινηματογράφος και κατ' επέκταση το Χόλλυγουντ δεν ήταν ποτέ πραγματικότητα. Έτσι όλοι όσοι παίρνουν το μυθιστόρημα και τον κινηματογράφο για πραγματικότητα έχουν πλανηθεί.

Μεταξύ αυτών είναι βέβαια και ο Τομ Κρουζ ο οποίος σε δηλώσεις του κατά το γύρισμα της ταινίας που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία μεταξύ άλλων έκανε δηλώσεις σχετικές, προφανώς επιρρεασμένος από το σκριπτ της ταινίας, στα μέντια. Δεν είναι τυχαίο.

Πάντως μην τρώτε το παραμύθι που σας σερβίρουν οι...Ιάπωνες Σαμουράϊ. Ο πλούτος τους και η ευμάρειά τους προέρχεται από το δικό σας χρήμα που τους δίνετε απλόχερα. Αν όντως ήσαν δίκαιοι και πίστευαν στην δικαιοσύνη δεν θα είχαν τους μαφιόζους να φροντίζουν για την τήρηση της τάξης ούτε για την επίλυση των καθημερινών διαφορών των ανθρώπων.

Σας τα παίρνουν που σας τα παίρνουν, να μην σας παραμυθιάζουν κιόλας.

Site Meter © : Lame_samurai's_rant 2004