2004/07/31

Μια τόσο φιλική χώρα...

Η εκτίμηση της σφαγής του Nanjing σε 300.000 (νεκρούς) είναι "ψέμα": Έτο του LDP


Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2003


ΦΟΥΚΟΥΙ – Ο υψηλόβαθμος πολιτικός του Φιλελεύθερου δημοκρατικού κόμματος ( LDP) Τακάμι Έτο (Takami Έτο) είπε το Σάββατο σε μια ομιλία στο Φουκούι ότι η εκτίμηση πως 300.000 άνθρωποι πέθαναν στη σφαγή του Νανγκίν (Nanjing) είναι ψέμα.

(Το) "ότι 300.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη σφαγή του Νανγκίν είναι ένα χαλκευμένο ψέμα," είπε ο Έτο, 78 ετών, σε μια τακτική συνεδρίαση ενός εντευκτηρίου του LDP στην πόλη του Φουκούι.

Ο πρώην υπουργός οικοδόμησης είπε ότι η επιθετικότητα της Ιαπωνίας προς την Κίνα και την Κορέα δεν ήταν εντελώς δίκαια, αλλά επέκρινε τους προηγούμενους πρωθυπουργούς για τις δημόσιες απολογίες τους όσον αφορά τον "επιθετικό πόλεμο" της χώρας τους και με την στάση τους έκαναν να εμφανιστεί σαν η Ιαπωνία να είχε κάνει λάθος.
Σχετικά με την πρόσφατη αύξηση της εγκληματικότητας, ο Έτο περιέγραψε την περιοχή ψυχαγωγίας του Καμπουκιτσό (Kabukicho—τα κόκκινα φανάρια) στο διαμέρισμα Shinjuku του Τόκυο ως μια άναρχη περιοχή "που ελέγχεται από" τους αλλοδαπούς που διαπράττουν τα εγκλήματα.

Το 1995, ο Έτο παραιτήθηκε (ή σωστότερα εξαναγκάστηκε σε παραίτηση Σ.τ.Μ.) από προϊστάμενος της τότε κρατικής υπηρεσίας Διαχείρισης και Συντονισμού (άτυπο υπουργείο) μετά από σχόλιο του ότι η Ιαπωνία έκανε και κάποια καλά στην κορεατική χερσόνησο κατά τη διάρκεια της βάναυσης αποικιακής διακυβέρνησης της κατά την περίοδο του 1910-1945.

Η σφαγή του
Νανγκίν αναφέρεται στις φρικαλεότητες που διέπραξε ο αυτοκρατορικός ιαπωνικός στρατός ενάντια στους κινέζους άμαχους-απλούς πολίτες στην κινεζική πόλη Nanjing και τις εγγύς περιοχές της από τον Δεκέμβριο του 1937 μέχρι τον Ιανουάριο του 1938.

Το δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου που έγινε στο Τόκιο έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι περισσότεροι από 140.000 εκτελέστηκαν, αλλά μερικοί κινέζοι ιστορικοί έβαλαν το φόρο του αίματος, πολύ υψηλότερα, σε 300.000 νεκρούς κι αυτό μόνο στην πόλη
Νανγκίν. Οι ιαπωνικές περιγραφές ποικίλλουν από αρκετές χιλιάδες έως 200.000 νεκρούς. υλλογή από το Κυόντο)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Παρατηρήσεις:

Παρεμπιπτόντως αυτή είναι και η επίσημη γραμμή της χώρας, δηλαδή το να αρνήται ή να αποσιωπά τα έγκληματα που διέπραξε πριν και κατά τον πόλεμο χωρίς αναφορές στα σχολικά βιβλία ή με χονδροειδείς παραποιήσεις.

Και η επίσημη γραμμή γραμμή των Ιαπώνων ακαδημαικών ιστορικών είναι όχι μόνο να αρνηθούν ότι έγινε κάτι, αλλά και με σοφιστείες παραποιούν τα γεγονότα, έχουν δε ιδιαίτερα επιθετική στάση απέναντι στην θεμελιωμένη διεθνή κριτική. "Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης"...

"Εμείς δεν κάναμε τίποτα κακό, μόνο ελευθερώσαμε την ΝΑ Ασία από τον δυτικό ιμπεριαλισμό" αποσιωπώντας ωστόσω το γεγονός ότι την απελευθέρωσαν μεν από τους Αγγλοαμερικανοολανδούς για να την ρίξουν σε μια ακόμη στυγνότερη σκλαβιά με στόχο να λεηλατήσουν τις πρώτες ύλες της απροκάλυπτα, προφασιζόμενοι κοινοπραξία και συνεκμετάλευση, αλλά με απροκάλυπτα στυγνή αποικιοκρατική τυραννία, λόγοι για τους οποίους ακόμα και σήμερα, 60 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, πολλοί άνθρωποι ακόμη στην ΝΑ Ασία, έχουν λογαριασμούς να κλείσουν με την Ιαπωνία.

Δυστυχώς για αυτήν την "τόσο φιλική χώρα" που είναι ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι δεν υπάρχουν περιθώρια για την απόκρυψη αυτού του εγκλήματος που διέπραξε ο τόσο "μεγάλος πολιτισμός εφάμμιλος του Ελληνικού (όπως λένε και κάποιοι ανυπόληπτοι)" που έδειξε την μεγάλη του δύναμη μόνο κατά αγέλες με αριθμητική υπεροχή και κατά προτίμηση σε ανυπεράσπιστους άμαχους, τα γεγονότα έχουν καταγραφεί σε αρκετό υλικό όχι από κυβερνητικούς υπαλλήλους ούτε τον πρόγονο του ΟΗΕ, την Κοινωνία των Εθνών, αλλά από ιεραποστολές και δημοσιογράφους που δρούσαν στην περιοχή και έχουν και σημαντικό φωτογραφικό αλλά και κινηματογραφικό υλικό που βρίσκεται ον λάϊν σαν εμπεριστατωμένη έκθεση γεγονότων και δημοσιογραφικό δοκίμιο.

Άποψή μας είναι, ότι δεν είναι τυχαία η αγάπη και η εκτίμηση για τους Τούρκους που έχει η Ιαπωνία. Εκτός από την κοινή καταγωγή μοιράζονται και πολλές "πολιτιστικές αξίες"...

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την Ιαπωνία για μόνιμη θέση στο Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ (αρκετά περίπλοκη υπόθεση) αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη με τι ανταλλάγματα για όσους το πρότειναν. Δεν πιστεύουμε ότι τα ανταλλάγματα θα είναι κάτι παραπάνω από χάντρες και καθρεφτάκια για τους Έλληνες και την Ελλάδα, αλλά σίγουρα πρέπει νάναι πιο σημαντικά για τους αρχιτέκτονες αυτής της φόρμουλας.

Όπως θα διαπιστώσατε οι άνθρωποι αυτοί ούτε επισήμως ζήτησαν ποτέ συγγνώμη σαν χώρα γιά ότι ασχήμιες έκαναν, ούτε και τιμωρήθηκαν όλοι οι τρανοί αλλά επιπλέον είναι και αμετανόητοι, μιας και ο Ετο, μόνο μειοψηφία δεν είναι.

Αν δεν θέλετε να βοηθήσουμε, να μπει η αλεπού φύλακας στο κοτέτσι, καθώς υπήρξαν και αρκετοί Έλληνες ανάμεσα στα θύματά τους γνωρίστε το στους πολιτευτές σας μήπως και γίνει τίποτα και αλλάξουμε γραμμή.

© : Lame_samurai's_rant 2004

Site Meter © : Lame_samurai's_rant 2004