2004/08/02

Η Μιναμάτα βρίσκεται στην Ιαπωνία...

Το υπουργείο υγείας απορρίπτει τη βρετανική προειδοποίηση γιά το φύκι "χιτζίκι--hijiki"

ΤΟΚΙΟ — Το υπουργείο υγείας απόρριψε την Παρασκευή μια προειδοποίηση από τις βρετανικές αρχές τροφίμων κατά της κατανάλωσης του φυκιού "χιτζίκι" που εισήχθηκε από την Ιαπωνία λόγω των υψηλών επιπέδων του σε ανόργανο αρσενικό, ισχυριζόμενο ότι, τρώγοντας το χιτζίκι δεν είναι επιβλαβές εάν καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες.

"Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα κάποιας αύξησης κίνδυνου για την υγεία εάν το χιτζίκι δεν καταναλώνεται σε εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες και εάν καλά ισορροπημένα γεύματα λαμβάνονται," λέει το Υπουργείο υγείας, Εργασίας και κοινωνικής πρόνοιας στον ιστοχώρο του. (από το Kyodo)
-----
Μπορείτε να δείτε το άρθρο στα αγγλικά μαζί με διάφορα σχόλια ως επί το πλείστον καυστικά εδώ.

Παρατηρήσεις:

Μιά από τα ίδια για την χώρα που έχει ένα από τα "καλύτερα συστήματα προστασίας του περιβάλλοντος" και καταλήγει εκεί που ήταν πάντα. Να δηλητηριάζει με την ανάπτυξή της την ίδια της την τροφή.

Κι αλλη μιά από τα ίδια για την γραφειοκρατία που μπορεί να ελέγχει τα ξένα προϊόντα διατροφής για διάφορους λόγους και αιτίες είτε για προστιθέμενες ουσίες βλαπτικές για την υγεία αλλά στην ουσία για να περιορίσει με διοικητικά μέτρα τις εισαγωγές προς ώφελος της ίδιας της της γεωργίας) ή γιατί δεν έχουν αρκετά φυτοφάρμακα. Για παράδειγμα οι εισαγωγές βοοειδών από ΗΠΑ και Καναδά απαγορεύτηκαν μέχρι νεωτέρας διαταγής λόγω κρούσματος (όχι κρουσμάτων) BSA σε εισαγόμενο κρέας.

Αλλά από ότι φαίνεται μάλλον οικονομικά συμφέροντα πρέπει να προστατεύονται αφού αυτό και πολλά άλλα κρούσματα περουσιάζονται συχνά-πυκνά στην καθημερινή ζωή στην Ιαπωνία.

Πάντως οι γραφειοκράτες έχουν τουπέ αφού προτείνουν συγκαλυμένα ...Μιθριδατισμό.

Μήπως όμως έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να δώσει στην Ιαπωνία λίγο από το φάρμακό της;

Site Meter © : Lame_samurai's_rant 2004