2004/08/17

ΤΟ "ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΑΠΩΝΙΑ"

...
ΤΟ "ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΑΠΩΝΙΑ":

Μερικές αξιώσεις που αντηχούν στην Αμερική οι οποίες απορρίπτονται συνήθως ως δηλώσεις "βίαιη επίθεση κατά της Ιαπωνίας ", μετά από έρευνα είναι στην πραγματικότητα ειλικρινείς. Οι ακόλουθες
δηλώσεις μπορούν να φανούν παράτολμες τώρα, αλλά οι έννοιές τους θα γίνουν σαφέστερες στις εξηγήσεις και τα παραδείγματα που ακολουθούν.

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε ένα είδος οικονομικού πολέμου εναντίον μας [ γεν! p31 ]. Ο στόχος τους είναι για αυτούς να κερδίσουν και εμείς να χάσουμε. Μέσω της χρήσης των καρτέλ, του καθορισμού τιμών, τις "αντί-αλλοδαπές" τακτικές κυβέρνησης-εταιριών καθώς επίσης και του αντίπαλο εμπορίου και των ληστρικών στρατηγικών, η Ιαπωνία αποδυναμώνει πολύ ένα μεγάλο μέρος των στρατηγικών βιομηχανιών της Αμερικής, το βιοτικό επίπεδο και την εθνική ασφάλεια. Αυτές οι ενέργειες καταστρέφουν επίσης τις εργασίες των απλών αμερικανών. Ενώ η Αμερική είναι ικανοποιημένη με τις βιομηχανίες της, η μέγιστη μεταφορά του πλούτου στην ιστορία του κόσμου από μια χώρα σε άλλη συμβαίνει σήμερα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ιαπωνία [PBS Πρώτη γραμμή " χάνοντας τον πόλεμο με την Ιαπωνία" ].

Εκείνοι που μελετούν αυτούς τους τύπους θεμάτων ξέρουν ότι οι οικονομικοί πόλεμοι μπορούν να είναι ακόμα πιο καταστρεπτικοί στο μακροπρόθεσμο μέλλον μιας χώρας από τους συμβατικούς πολέμους. Η Ιαπωνία οργανώνεται για να παλέψει, υιοθετεί μια παγκόσμια οικονομική στρατηγική και έχει ένα θεμελιώδες σχέδιο. Η οικονομική στρατηγική της Αμερικής είναι σε αταξία και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Κατά συνέπεια, η Αμερική χάνει τον οικονομικό πόλεμο εξ ορισμού.
...
[συνεχίζεται]
---------------------------------
Παρατηρήσεις.

Τα σχόλια αυτά έχουν γραφτεί λίγο-πολύ πριν 12 χρόνια. Παρά τις αλλαγές των δεδομένων λόγω χρόνου στην ουσία δεν έχουν αλλάξει και πολύ. Και αυτό που ισχύει με τον κύριο αντίπαλο της Ιαπωνίας (Ο κύριος οικονομικός αντίπαλος της Ιαπωνίας ήταν και παράμεινε η Αμερική, άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που η Ιαπωνία επιτέθηκε στην Αμερική κατά τον Β Π.Π.) ισχύει και για την Ευρώπη, αλλά και τα κράτη της Ευρώπης, το καθένα ξεχωριστά.

Site Meter © : Lame_samurai's_rant 2004