2004/08/22

Το παράπονο του Ιάπωνα

Το παράπονο του Ιάπωνα

Μιλούσαμε πρόσφατα με Ιάπωνα ο οποίος δεν είχε την δυνατότητα να μείνει στην Ελλάδα για αίτημα του και χρειάστηκε να παρατείνει την παραμονή του για κάποιες μέρες ξεπερνώντας την τρίμηνη βίζα του. Το γεγονός αυτό τον υποχρέωσε σε πρόστιμο 15$ για κάθε επιπλέον μέρα. Αλλά αυτό τον ενόχλησε και μας το έκανε παράπονο.

Πάλι καλά που στην Ελλάδα μπορεί να την σκαπουλάρει με 15 δολλάρια την ημέρα! Γιατί στην χώρα του αυτό θα είχε τις εξής συνέπειες:

1) Σύλληψη από την αστυνομία και προσαγωγή στις φυλακές από την ιδιαίτερα βάρβαρη και μισητή Ιαπωνική αστυνομία με συνέπειες προπηλακισμούς και καταδίκη σε μερικές βδομάδες φυλάκιση. (Δες εδώ για τις Ιαπωνικές φυλακές.

2) Συμπερίληψη στις λίστες των εγκληματιών ξένων γεγονός που επιτρέπει στην αστυνομία να παρουσιάζει ιδιαίτερα φουσκωμένων στατιστικές εγκλημάτων των ξένων για να δικαιολογήσει από τη μια τα αδικαιολόγητα και από την άλλη για να πιέσει για πιο πολλά μέτρα εναντίων των ξένων τη στιγμή που όλο και περισσότεροι Ιάπωνες προσπαθούν να ζήσουν στο εξωτερικό ενώ στην πραγματικότητα ο δείκτης των εγκλημάτων των Ιαπώνων είναι πολύ πιο σημαντικός.(Δες εδώ για τις Ιαπωνικές στατιστικές εγκλημάτων).

3) Πρόστιμο, απέλαση και απαγόρευση εισόδου στη χώρα για 5ετία και ενδεχόμενα και άλλα που δεν τα γνωρίζουμε. Και για του λόγου το αληθές σας παραπέμπουμε και στην περιπέτεια του Αμερικανού που ζούσε στην Ιαπωνία με υποτροφία και παρέτεινε την παραμονή του για μια μέρα.

Περισσότερα ακόμα για τις ιαπωνικές φυλακές εδώ.

Site Meter © : Lame_samurai's_rant 2004