2004/08/25

Ιαπωνία, δακτυλικά αποτυπώματα...και η Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γενική Διεύθυνση - ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Ο Γενικός Διευθυντής
Βρυξέλλες, 8 Ιουνίου 1995
D(95) ΧΧΧ
Κον ΧΧΧΧ ΧΧΧΧ
Τόκιο,
ΧΧΧΧ
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
ΤΟΚΙΟ, Ιαπωνία

Αξιότιμε Κύριε X,
Η επιστολή σας της 7ης Μαρτίου 1995 σχετικά με την επαφή σας με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαίκής Επιτροπής στο Τόκιο έφτασε σε μένα για να σας απαντήσω.

Οι διάφορες Συνθήκες για τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες πιστοποιούν ποια θέματα είναι Κοινοτική αρμοδιότητα και ποια θέματα παραμένουν στην αρμοδιότητα των κρατών μελών.
Προξενικά θέματα – η κατηγορία στην οποία εμπίπτει η ιδιαίτερη δυσκολία που εσείς εξηγήσατε- είναι στην αρμοδιότητα των κρατών μελών.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής στην Ιαπωνία ήταν επομένως σωστή στην πληροφόρηση σας ότι τέτοια θέματα πρέπει να επανεξεταστούν από σας με την ελληνική πρεσβεία στο Τόκιο. Εντούτοις, σημειώνω ότι βρίσκεστε ήδη σε επαφή με την πρεσβεία.

Φοβούμαι ότι δεν υπάρχει καμία περαιτέρω συμβουλή ή βοήθεια που η Επιτροπή μπορεί να σας δώσει σε αυτό το θέμα.

Με εκτίμηση



Posted by Hello

---------
Παρατηρήσεις:

Το θέμα πρόκειται για την λήψη των δακτυλικών αποτυπωμάτων που η Ιαπωνία μεροληπτικά και παράνομα έπαιρνε από τους ξένους υπηκόους. Ο Ψ διαμαρτυρήκε για την κατάχρηση της εξουσίας απέναντι του στις Ιαπωνικές αρχές και στην Ελλ. Πρεσβεία αλλά και τηην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ζήτησε την λήψη αντιποίνων σε κρατικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ελλ. Πρεσβεία δεν ήξερε τίποτα (;) ή επειδή οι διπλωματικοί έρχονται εδώ με διπλωματικά διαβατήρια δεν τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα του απλού Μήτσου;

Ο πρόξενος Τόλιος είπε ότι το θέμα θα τεθεί στην ολομέλεια των πρεσβευτών της ΕΕ. Τέθηκε, δεν τέθηκε είναι αίνιγμα μιας και ποτέ δεν υπήρξε ενημέρωση. Ώρες είναι να μας πούν κιόλας "συγγνώμη που δεν σας ενημερώσαμε, κάναμε λάθος".

Το να τεθεί στην ολομέλεια και πάλι δεν το καταλαβαίνουμε αφού το Κε ντ'Ορσαί και κατ' επέκταση η Γαλλική πρεσβεία σίγουρα το ήξερε πολύ καλά αφού, τουλάχιστον ο πάστορας Λενορέ είχε αρνηθεί να δώσει αποτυπώματα.

Έτσι το ερώτημα είναι αν και όλοι λένε ψέμματα ή μόνο ένας. Αν το θέμα είναι αρμοδιότητα της ΕΕ καλώς ο πρόξενος είπε ότι θα το θέσει αλλά εδώ υπάρχουν τα ερωτήματα: Γιατί ο Διευθυντής των εξωτερικών πολιτικών σχέσεων λέει ότι είναι αρμοδιότητα της πρεσβείας; Μήπως δηλώνει ψέμματα; Και πως γίνεται μέχρι τότε το θέμα να μην έχει τεθεί ποτέ αφού η ταχτική ήταν πάγια από 1952;

Αν όμως ο Διευθυντής των εξωτερικών πολιτικών σχέσεων λέει την αλήθεια τότε αφήνει έκθετο τον πρόξενο Τόλιο, την Ελλ. Πρεσβεία, και γενικότερα το Ελληνικό κράτος.

Αντίληψή μας είναι, ότι σήμερα τα εθνικά κράτη έφτασαν να ωφείλουν υπακοή στις ντιρεκτίβες των ανωνύμων γραφειωκρατών των Βρυξελλών που έχουν στήσει δικό τους κουρμπέτι και λογαριασμό δεν δίνουν σε κανένα όπως τα διάφορα δείγματα μας δείχνουν.

Κατά συνέπεια οι πιθανότητες να λέει την αλήθεια ο πρόξενος είναι περισσότερες.

Επειδή όμως το θέμα ξεπερνά τις δυνάμεις του απλού πολίτη χρειάζεται πολιτική κάλυψη.
Αν έχετε υπ'όψιν σας κάτι ενημερώστε και μας...

Site Meter © : Lame_samurai's_rant 2004