2005/03/20

"Δωροδοκία" Ιαπωνίας στη Γκάνα με τρόφιμα;

[Πηγή]

Γενικές ειδήσεις της Πέμπτης, 17 Μαρτίου 2005
"Δωροδοκία" Ιαπωνίας στη Γκάνα με τρόφιμα;

ΤΟΚΥΟ, 17 Μαρτίου -- η Ιαπωνία προγραμματίζει να δώσει $19,1
εκατομμύρια ως επισιτιστική βοήθεια στην Γκάνα και μερικά άλλα έθνη ως τμήμα της προσφοράς της για να κερδίσει μία θέση στο
Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ.

Οι ιαπωνικές κυβερνητικές πηγές είπαν ότι το γραφείο επρόκειτο
να εγκρίνει το πακέτο βόηθειας, το όποιο θα πραγματοποιόταν μέσω του Προγράμματος παγκόσμιας διατροφής των ΗΕ, η εφημερίδα Mainichi Shimbun ανέφερε την Πέμπτη.

Εκτός από την Γκάνα, τα άλλα έθνη που πρόκειται να λάβουν την ενίσχυση είναι το Μαλί, το Μπουρκίνα Φαζό, η Σιέρα Λεόνε, η Γουινέα, η Ρουάντα, το Μπουρούντι, το Κογκό και η Μοζαμβίκη, και επτά άλλα σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Περίπου $12,9 εκατομμύρια από το πακέτο ενίσχυσης των $19,1 εκατομμυρίων προορίζονται για τις εννέα χώρες της Αφρικής, οι πηγές ανέφεραν.

Τα χρήματα της ενίσχυσης θα χρησιμοποιηθούν για να αγοράσουν
τρόφιμα όπως ρύζι, σιτάρι και καλαμπόκι.

----
Σχόλιο των "λέημ".

Το 1962 η Ιαπωνία ύστερα από τις μεσολαβήσεις του ΟΗΕ πλήρωσε στην Ελλάδα πολλά εκατομμύρια δολλάρια ως πολεμική αποζημίωση. Οι λεπτομέρεις προς το παρόν είναι λίγο σκοτεινές αφού η μόνη πηγή που είχαμε είταν τα ντοκουμέντα από τον κόμβο του ΟΗΕ, αλλά διαγράφονται αχνά. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι μάλλον αφορούν εγκλήματα πολέμου του Ιαπωνικού Ναυτικού κατά την περίοδο του πολέμου σε πλοία του Εμπορικού Ναυτικού μας στον Ινδικό ωκεανό.

Από πηγές (ωστόσω μειωμένης αξιοπιστίας) γνωρίζουμε για τορπιλλισμούς πλοίων από υποβρύχια τα οποία στην συνέχεια αναδύθηκαν για να αποτελειώσουν τους Έλληνες ναυαγούς με χειροβομβίδες ή πολυβόλα.

Πρόσφατα (2001;) ο φύλαρχος...χμμμ πρέσβυς Κατσαρέας και το επιτελείο του είπαν ότι υποστηρίζουν την απόκτηση μόνιμης θέσης στο συμβούλιο ασφαλείας για την Ιαπωνία. Οι λέημ του είπαν τότε ότι όχι μόνο διαφωνούν αλλά θα αντιτεθούν και δημοσίως.

Δεδομένου του γεγονότος ότι δεν υπήρξε ποτέ επίσημα συγγνώμη προς την Ελλάδα και επιπλέον πολλαπλές ενδείξεις επί τόπουα από τις δηλώσεις των πολιτικών υπογραμίζουν ότι η Ιαπωνία ούτε αποκύρηξε ποτέ το στρατιοκρατικό παρελθόν της ούτε άλλαξε σημαντικά νοοτροπία, αυτό ισοδυναμεί με το να βάλουμε τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα.

Το μόνο που έκανε η Ιαπωνία μετά τον πόλεμο ήταν να ακολουθήσει την ίδια πολιτική που είχε στο παρελθόν με λιγώτερο βίαια μέσα. Οι ιδέες όμως είναι οι ίδιες και αυτή την συνέχεια της ιδεολογίας προσπαθούμε να παρουσιάσουμε εδώ. Ελπίζουμε ότι το Ελληνικό κράτος θα αλλάξει γνώμη.


Παράλληλα θα θέλαμε να μάθουμε ποιά ήσαν τα ανταλλάγματα που δέχτηκε η ηγεσία του ΥΠΕΞ της προηγούμενης κυβέρνησης για να προτείνει τους πρώην φονιάδες των Ελλήνων για το συμβούλιο ασφαλείας;

Site Meter © : Lame_samurai's_rant 2004