2004/06/07

Εμείς... και οι Σαμουράϊ

Έφτασε η ώρα για να τα πούμε να ξεθυμάνουμε. Χρόνια και χρόνια, ακούμε ιστορίες, διαβάζουμε, συζητάμε, γράφουμε και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν αλλάζει τίποτα.

Από τις Ελληνικές εφημερίδες κλπ. μόνο ο "Στόχος" κάποια στιγμή ενδιαφέρθηκε σε αίτημα μας. Το σφάλμα μας είναι ότι μιλήσαμε με παλιό φίλο που δουλεύει σε πρωινή εφημερίδα και παρ'όλο που αυτή δεν έχει και μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με τον "Στόχο" μας απότρεψε να απευθυνθούμε γιατί ήταν λέει...ακροδεξιοί και υπήρχε περίπτωση να έχουμε προβλήματα στην συνέχεια ή να περάσουμε σαν αναξιόπιστοι. Έβρισε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα. Ή μήπως οι διάφοροι κοτζαμπάσηδες των υπηρεσιών μας ονομάζουν διαφορετικά;

Από κεί αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε το γαϊτανάκι που πλέκεται και μόνο αν είσαι μέσα έχεις την δυνατότητα να κάνεις κάτι για να δικαιωθείς ή να το καταπιείς. Διαφορετικά όπου και νάσαι δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγης από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που θα σε πουλήσουν και θα σε αγοράσουν "αντί πινακίου φακής".

Από την μιά οι Ευρωπαικού τύπου Ελλ. δημόσιες υπηρεσίες (μόνο που το σύστημά τους παραμένει ακόμα στην Τουρκοκρατία) και από την άλλη, όλοι οι αβανταδόροι του συστήματος που το συντηρούν και το εκτρέφουν.

Αυτά για πρώτη δόση...

Site Meter © : Lame_samurai's_rant 2004