2004/06/23

Οι Σαμουράϊ...και η πλαστογραφία

Καλώς ήλθατε στην χώρα των <θαυμάτων>. Τι ευηποληψία μπορεί να έχει μία χώρα τις οποίας οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι μπορούν να πλαστογραφούν ατιμώρητοι για 26 χρόνια. Και βεβαίως αυτό δεν είναι εξαίρεση αλλά ο κανόνας αλλά υπομονή μέχρι την επόμενη δημοσίευση.

Πηγή

Ο αρχαιολόγος με τα "χέρια του Θεού" πλαστογραφούσε για 26 έτη
2002.05.11

Ένας ατιμασμένος αρχαιολόγος που πλαστογράφησε τις ανακαλύψεις κεραμικών στο νομαρχιακό διαμέρισμα Μιγιάγκι (Miyagi) έχει μαγειρέψει τα συμπεράσματα επί 50 αρχαιολ. τόπων ανασκαφής από τόσο παλιά όσο το 1974, ένας συνεργάτης ερευνητής είπε το Σάββατο.

Ο Τοσιάκι Καμάτα (Toshiaki Kamata), διευθυντής του Παλαιολιθικού ιδρύματος Τοχόκου (Tohoku--ΒΑ Ιαπωνία) που συμμετείχε στο κοινό σκάψιμο και τα ερευνητικά προγράμματα με τον αρχαιολόγο του σκανδάλου, Σινίτσι Φουτζιμούρα (Shinichi Fujimura), έχει εξετάσει σχολαστικά τα ερευνητικά αρχεία του Φουτζιμούρα.

Ο Καμάτα είπε ότι αυτός και οι συνάδελφοι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι ο Φουτζιμούρα, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του ιδρύματος Tohoku, έκανε αρχαιολογικές έρευνες σε 102 περιπτώσεις από τον Απρίλιο του 1974 μέχρι τον Μάιο του 2000 με τον Καμάτα διαθέσιμο στις περισσότερες περιπτώσεις.

Από τις 102 έρευνες, οι ανακαλύψεις των αρχαίων κεραμικών έγιναν σε 93 περιπτώσεις, κυρίως από τον Φουτζιμούρα, είπε ο Καμάτα.

Μετά από την ανάλυση των αρχείων των εξετάσεων, ο Καμάτα είπε ότι ο Φουτζιμούρα, που εγκωμιάστηκε ως έχοντας τα "χέρια του Θεού" επειδή έκανε σημαντικές ανακαλύψεις στα ερείπια, πλαστογράφησε προφανώς τις ανακαλύψεις σε περίπου 50 τόπους κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 26 ετών.

"Υποψιαζόμαστε ότι ο Φουτζιμούρα ίσως έχει αρχίσει τις πλαστογραφήσεις ανακαλύψεων από τότε που άρχισε ως αρχαιολόγος," είπε ο Mitsunori Tozawa, αρχαιολόγος και καθηγητής του πανεπιστημίου Meiji που διευθύνει την ειδική επιτροπή που εξετάζει ολόκληρη την ερευνητική ιστορία του Φουτζιμούρα.

Ο Καμάτα εξέθεσε τα αποτελέσματα εξέτασης στον Tozawa και την επιτροπή του.

Μετά από την αποκάλυψη τον Οκτώβριο του 2000 ότι ο Φουτζιμούρα φύτεψε τα πέτρινα τεχνήματα στα ερείπια του Kamitakamori του νομαρχιακού διαμερίσματος Μιγιάγκι, έχει παραδεχτεί ότι σχεδίασε τις πλαστές ανακαλύψεις πετρών σε 42 αρχαιολογικούς χώρους σε επτά νομαρχιακά διαμερίσματα.

(Πηγή Μαϊνίτσι και τηλεγραφήματα, Μάιος 11, 2002)
Θα επανέλθουμε μερικές φορές σε αυτό το θέμα καθώς υπάρχουν διάφορα προβληματάκια που μας αφορούν άμεσα όπως π.χ. οι διάφορες λογοκλοπίες των Σαμουράϊ σε σχέση με την Ελλάδα και τα Ελληνικά. Επίσης σαν απάντηση σε κάποιους ξυλοσχίστες του Δαυλού.

Το τελευταίο νέο είναι ότι ετοιμάζεται μετάφραση των έργων του Ελύτη από ένα "ειδικό" (συντάξτε το κατάλληλα), τον Ελληνιστή καθηγητή κ. "Ανατολικό" ο οποίος ανέλαβε με την επίσημη εξουσιοδότηση από τους κληρονόμους του Ελύτη και ύστερα από την μεσολάβηση και της Ελλ. πρεσβείας να μεταφράσει το έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή (όχι επειδή πήρε Νόμπελ αλλά επειδή τραγούδησε το Αιγαίο) στα Ιαπωνικά. Μόνο όμως που ο "ειδικός" δεν είναι σε θέση να το κάνει με τις ίδιες του τις δυνάμεις όπως και πολλοί άλλοι "ειδικοί" στο μακρυνό Τζαπάν που ασχολήθηκαν με τα Ελληνικά κι έτσι είναι αναγκασμένος να καταφύγει στην λύση του Έλληνα "νέγρου*" που χρησιμοποιούν εδώ και κάμποσα χρόνια για να τους ετοιμάζει το υλικό στο οποίο δίνουν την τελική μορφή και φυσικά την υπογραφή τους και την δόξα.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά επειδή υπάρχουν Έλληνες που θα μπορούσαν να κάνουν πολύ καλύτερα αυτά που ο κ. "Ανατολικός" και οι όμοιοί του κάνουν λοιδορώντας κατ' ιδίαν τους Έλληνες και την Ελλάδα αλλά εισπράτοντας δημοσίως την μερίδα του λέοντος από τους εκπροσώπους της κατακαημένης Ελλάδας.

Και σ΄ άλλα με υγεία!

* Νέγρος = είναι αυτός που έχει ιδιαίτερη ικανότητα στην σύνταξη γραπτού κειμένου το οποίο χρησιμοποιούν στην συνέχεια σαν δικό τους πολιτικοί, βουλευτές κλπ. Στην πεζογραφία και στην λογοτεχνία βέβαια αυτό λέγεται συχνά λογοκλοπία αν φυσικά αποδειχτεί πράγμα λίγο σπάνιο αφού ο νέγρος έχει πληρωθεί.

Site Meter © : Lame_samurai's_rant 2004