2004/08/17

ΤΟ "ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΑΠΩΝΙΑ"

...
ΤΟ "ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΑΠΩΝΙΑ":

Μερικές αξιώσεις που αντηχούν στην Αμερική οι οποίες απορρίπτονται συνήθως ως δηλώσεις "βίαιη επίθεση κατά της Ιαπωνίας ", μετά από έρευνα είναι στην πραγματικότητα ειλικρινείς. Οι ακόλουθες
δηλώσεις μπορούν να φανούν παράτολμες τώρα, αλλά οι έννοιές τους θα γίνουν σαφέστερες στις εξηγήσεις και τα παραδείγματα που ακολουθούν.

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε ένα είδος οικονομικού πολέμου εναντίον μας [ γεν! p31 ]. Ο στόχος τους είναι για αυτούς να κερδίσουν και εμείς να χάσουμε. Μέσω της χρήσης των καρτέλ, του καθορισμού τιμών, τις "αντί-αλλοδαπές" τακτικές κυβέρνησης-εταιριών καθώς επίσης και του αντίπαλο εμπορίου και των ληστρικών στρατηγικών, η Ιαπωνία αποδυναμώνει πολύ ένα μεγάλο μέρος των στρατηγικών βιομηχανιών της Αμερικής, το βιοτικό επίπεδο και την εθνική ασφάλεια. Αυτές οι ενέργειες καταστρέφουν επίσης τις εργασίες των απλών αμερικανών. Ενώ η Αμερική είναι ικανοποιημένη με τις βιομηχανίες της, η μέγιστη μεταφορά του πλούτου στην ιστορία του κόσμου από μια χώρα σε άλλη συμβαίνει σήμερα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ιαπωνία [PBS Πρώτη γραμμή " χάνοντας τον πόλεμο με την Ιαπωνία" ].

Εκείνοι που μελετούν αυτούς τους τύπους θεμάτων ξέρουν ότι οι οικονομικοί πόλεμοι μπορούν να είναι ακόμα πιο καταστρεπτικοί στο μακροπρόθεσμο μέλλον μιας χώρας από τους συμβατικούς πολέμους. Η Ιαπωνία οργανώνεται για να παλέψει, υιοθετεί μια παγκόσμια οικονομική στρατηγική και έχει ένα θεμελιώδες σχέδιο. Η οικονομική στρατηγική της Αμερικής είναι σε αταξία και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Κατά συνέπεια, η Αμερική χάνει τον οικονομικό πόλεμο εξ ορισμού.
...
[συνεχίζεται]
---------------------------------
Παρατηρήσεις.

Τα σχόλια αυτά έχουν γραφτεί λίγο-πολύ πριν 12 χρόνια. Παρά τις αλλαγές των δεδομένων λόγω χρόνου στην ουσία δεν έχουν αλλάξει και πολύ. Και αυτό που ισχύει με τον κύριο αντίπαλο της Ιαπωνίας (Ο κύριος οικονομικός αντίπαλος της Ιαπωνίας ήταν και παράμεινε η Αμερική, άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που η Ιαπωνία επιτέθηκε στην Αμερική κατά τον Β Π.Π.) ισχύει και για την Ευρώπη, αλλά και τα κράτη της Ευρώπης, το καθένα ξεχωριστά.

Μάφιαλαντ

Πηγή:
Ο γιακουζιάρης καταδικάστηκε 20 έτη για τη δολοφονία ατόμου για το χώρο στάθμευσης

KOBE (Kyodo) Το περιφερειακό δικαστήριο του Kobe καταδίκασε έναν αρχηγό σπείρας (γιάκουζα) σε 20 έτη φυλακή την Πέμπτη για τη δολοφονία ένός απόφοιτου σπουδαστή, εδώ, το 2002.

Η μητέρα του Kuniaki Uranaka φέρνει ένα πορτρέτο του γιου της, ο οποίος σκοτώθηκε από τους γιάκουζα το 2002, καθώς μπαίνει το περιφερειακό δικαστήριο του Kobe την Πέμπτη για την καταδίκη των δολοφόνων του γιου της.

Τα μέλη Takayuki Sato, 41, και πέντε μέλη της συμμορίας του απήγαγαν τον Kuniaki Uranaka, τότε 27-χρονο σπουδαστή απόφοιτο του πανεπιστημίου της εμπορικής ναυτιλίας του Kobe, από μια οδό στο διαμέρισμα Nishi με το αυτοκίνητο στις πρωινές ώρες της 4ης Μαρτίου του 2002. Τον γρονθοκόπησαν και τον κλώτσησαν και τον άφησαν για να πεθάνει δίπλα σ’ έναν ποταμό.

Οι κατήγοροι είχαν ζητήσει την καταδίκη σε ισόβια για τη δολοφονία.

Οι πέντε γκάνγκστερ καταδικάστηκαν μεταξύ 10 και 14 ετών στη φυλακή.

Η Kyoko Tani, 38, κατηγορήθηκε για συνενοχή με την κλήση των πέντε μελών στο προσκήνιο. Καταδικάστηκε σε τρίχρονη φυλάκιση, με αναστολή για τέσσερα έτη.

Κατά τη διάρκεια της δικής, ο Sato και τα άλλα μέλη της συμμορίας που αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον Uranaka. Η Tani δεν παραδέχτηκε την ενοχή της, ισχυριζόμενη ότι δεν ακούμπησε τον σπουδαστή.

Ο προεδρεύων δικαστής Akiyoshi Sasano αποφάνθηκε ότι υπήρχε πρόθεση για φόνο, σημειώνοντας ότι οι κατηγορούμενοι "επανειλημμένα και βίαια κτύπησαν το θύμα."

Αλλά δεν καταδίκασε τον Sato σε ισόβια φυλάκιση επειδή είπε ότι η πρόθεση δεν μπορεί να καθοριστεί να είναι οριστική.

Το γεγονός επέστησε την ευρεία προσοχή μετά από τη δημόσια κριτική του ατημέλητου χειρισμού της περίπτωσης από την αστυνομία.

Ο Uranaka απήχθη αφότου αυτός και ένας φίλος αναμίχθηκαν σε μια φιλονικία με έναν από τους γκάνγκστερ και την Tani για ένα χώρο στάθμευσης. Η Tani κάλεσε τους γκάνγκστερ, οι οποίοι άρχισαν να κτυπούν τα δύο άτομα.

Η αστυνομία κλήθηκε στη σκηνή και διάσωσε το φίλο του Uranaka, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά. Ο φίλος είπε στην αστυνομία ότι ο Uranaka απήχθηκε από τους μαφιόζους επιτιθέμενος, αλλά οι αστυνομικοί απλά αποχώρησαν, και δεν κινητοποιήθηκαν αμέσως προς αναζήτηση του σπουδαστή.

Την Πέμπτη, ο δικαστής Sasano επέκρινε την αστυνομία για την αποτυχία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

"Οι αστυνομικοί ήταν επί τόπου μόνο για μια σύντομη χρονική περίοδο, και υπήρξε μια ατημέλητη πλευρά" στις ενέργειές τους, είπε.

Αλλά είπε ότι η απραξία τους δεν μείωσε την εγκληματική ευθύνη των κατηγορουμένων από καμιά άποψη. "Ο φόβος και ο πόνος που βιώνονται από το θύμα είναι πέρα από κάθε φαντασία," είπε.

Η νομαρχιακή αστυνομία του Hyogo τιμώρησε 10 αστυνομικούς για το γεγονός, συμπεριλαμβανομένου του τότε προϊσταμένου του αστυνομικού τμήματος του Kobe Nishi.

Η μητέρα του Uranaka, 63, έχει υποβάλλει αγωγή αποζημίωσης ενάντια στη νομαρχιακή κυβέρνηση, η οποία έχει την αρμοδιότητα πάνω από την τοπική αστυνομική δύναμη. Η αστική δίκη πρόκειται να ολοκληρωθεί τον προσεχή μήνα.


-------------------------
Παρατηρήσεις και σχόλια:

Αυτή είναι η ειρηνική χώρα με τους γενναίους κατοίκους και την άψογη δικαιοσύνη, αλλά και την μεγαλοψυχία. Για την θέση στάθμευσης της ιδιωτικής τους τσούλας.

Οι γιακουζιάρηδες σίγουρα είπαν: Δεν είχαμε σκοπό να τον πεθάνουμε αλλά αν πέθανε φταίει γιατί δεν ήταν ανθεκτικός, εμείς τι φταίμε;

Αυτή είναι η χώρα των σαμουράϊ με τους γενναίους κατοίκους που είναι μάγκες και νταήδες μόνο όταν είναι σε αγέλη και έχουν αριθμητική υπεροχή. Αυτό είναι δεδομένο.

Και οι ένστολοι συνεργάτες τους που πληρώνονται από το φορολογούμενο για να τον προστατεύουν δήθεν αλλά αφήνουν ελεύθερους τους γιακουζιάρηδες να δράσουν. Γιατί να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει;

Επειδή οι μαφιόζοι πληρώνουν μίζα στην αστυνομία. Άλλωστε ο κύριος λόγος που η αστυνομία αφήνει ελεύθερους τους γιακουζιάρηδες είναι ότι μέχρι πρότινος τους επιφόρτιζε για την τήρηση της τάξης αφήνοντάς στους στις παράνομες μπίζνες τους αλλά παίρνοντας την μίζα της.

Και η αστυνομία τι κάνει; Ασχολείται ατιμώρητη με την συκοφαντία των ξένων κυρίως.

Έτσι αλλού, στην Ευρώπη ας πούμε η πράξη να μην ασχοληθεί καν με την τύχη του απηγμένου παρά το γεγονός ότι επενέβη και βρέθηκε στο χώρο θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για την αστυνομία αλλά στην γιακουζαλαντ αυτό επαφίεται να ρυθμιστεί από αστική δίκη που θα καταδικάσει μεν την αστυνομία με πρόστιμο που θα πληρωθεί βεβαίως από τους φόρους των κορόϊδων μεταξύ των οποίων και οι γράφοντες.

Όσο για την τσούλα που ειδοποίησε τους μαφιόζους είναι μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των σκουληκιών που αφθονούν. Κρύβονται και κάνουν τις δουλειές τους και μετά λένε «δεν ξέρω τίποτα».

Και αυτό δεν είναι τίποτα καθώς είναι ο κανόνας. Έτσι για τις διαφορές μεταξύ τους οι σαμουράϊ δεν ειδοποιούν την αστυνομία γιατί ούτε την δουλειά της κάνει ούτε και αποτέλεσμα έχει. Ειδοποιούν τους γιακουζιάρηδες.

Και βεβαίως η τετάρτη εξουσία δηλ. ο τύπος δεν έχει τίποτε ανάμεσα από τα πόδια του αφού κάνει το κορόϊδο και δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους αλλά αποστειρώνει τις ειδήσεις για να μην θιγούν οι γκάνγκστερ, που σημειωτέον μπορούν να υποβάλλουν μήνυση στην δικαιοσύνη για δυσφήμιση.

Θα έχουμε πάλι την ευκαιρία να ξαναδούμε τέτοια νέα αργότερα.

Site Meter © : Lame_samurai's_rant 2004