2004/08/02

Η Μιναμάτα βρίσκεται στην Ιαπωνία...

Το υπουργείο υγείας απορρίπτει τη βρετανική προειδοποίηση γιά το φύκι "χιτζίκι--hijiki"

ΤΟΚΙΟ — Το υπουργείο υγείας απόρριψε την Παρασκευή μια προειδοποίηση από τις βρετανικές αρχές τροφίμων κατά της κατανάλωσης του φυκιού "χιτζίκι" που εισήχθηκε από την Ιαπωνία λόγω των υψηλών επιπέδων του σε ανόργανο αρσενικό, ισχυριζόμενο ότι, τρώγοντας το χιτζίκι δεν είναι επιβλαβές εάν καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες.

"Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα κάποιας αύξησης κίνδυνου για την υγεία εάν το χιτζίκι δεν καταναλώνεται σε εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες και εάν καλά ισορροπημένα γεύματα λαμβάνονται," λέει το Υπουργείο υγείας, Εργασίας και κοινωνικής πρόνοιας στον ιστοχώρο του. (από το Kyodo)
-----
Μπορείτε να δείτε το άρθρο στα αγγλικά μαζί με διάφορα σχόλια ως επί το πλείστον καυστικά εδώ.

Παρατηρήσεις:

Μιά από τα ίδια για την χώρα που έχει ένα από τα "καλύτερα συστήματα προστασίας του περιβάλλοντος" και καταλήγει εκεί που ήταν πάντα. Να δηλητηριάζει με την ανάπτυξή της την ίδια της την τροφή.

Κι αλλη μιά από τα ίδια για την γραφειοκρατία που μπορεί να ελέγχει τα ξένα προϊόντα διατροφής για διάφορους λόγους και αιτίες είτε για προστιθέμενες ουσίες βλαπτικές για την υγεία αλλά στην ουσία για να περιορίσει με διοικητικά μέτρα τις εισαγωγές προς ώφελος της ίδιας της της γεωργίας) ή γιατί δεν έχουν αρκετά φυτοφάρμακα. Για παράδειγμα οι εισαγωγές βοοειδών από ΗΠΑ και Καναδά απαγορεύτηκαν μέχρι νεωτέρας διαταγής λόγω κρούσματος (όχι κρουσμάτων) BSA σε εισαγόμενο κρέας.

Αλλά από ότι φαίνεται μάλλον οικονομικά συμφέροντα πρέπει να προστατεύονται αφού αυτό και πολλά άλλα κρούσματα περουσιάζονται συχνά-πυκνά στην καθημερινή ζωή στην Ιαπωνία.

Πάντως οι γραφειοκράτες έχουν τουπέ αφού προτείνουν συγκαλυμένα ...Μιθριδατισμό.

Μήπως όμως έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να δώσει στην Ιαπωνία λίγο από το φάρμακό της;

Μια τόσο φιλική χώρα...#2

Οι δικηγόροι βοηθούν μαθητή που κατατρέχεται για την αμερικανική του κληρονομιά

ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ (Kyodo) Περισσότεροι από 500 δικηγόροι έχουν ενώσει τα χέρια με ένα 9-χρόνο αγόρι σε μια αγωγή που ηγέρθηκε την Τετάρτη με το περιφερειακό δικαστήριο της Φουκουόκα απαιτώντας 13 εκατομμύριο γεν από το σχολείο του και έναν δάσκαλο που επανειλημμένα διέταξε το παιδί ν’ αυτοκτονήσει.

Το αγόρι, της τέταρτης τάξης που παρακολουθεί ένα δημοτικό σχολείο στην εκλογική περιφέρεια Νισί (Δύση-αυτό, για να προλάβω τους αλαφροΐσκιωτους Έλληνες) της Φουκουόκα, υφίσταται την μετατραυματική διαταραχή άγχους ως αποτέλεσμα των ενεργειών του δασκάλου του, σύμφωνα με τη αγωγή.

Σε μια προσπάθεια ένδειξης αλληλεγγύης με το μαθητή και να τον κάνουν να νιώσει ότι δεν είναι απομονωμένος, 503 δικηγόροι από όλη τη χώρα έχουν βάλει τα ονόματά τους στην αγωγή. Είναι σπάνιο ένας τέτοιος μεγάλος αριθμός δικηγόρων να ασχοληθούν με μια περίπτωση.

Σύμφωνα με την αγωγή, μεταξύ Μάιου και Ιουνίου αυτού του έτους (πέρισυ-2003) ο 46-χρονος δάσκαλος είπε επανειλημμένα στο αγόρι, του οποίου ο προπάππος είναι Αμερικανός, να αυτοκτονήσει, λέγοντας τέτοια πράγματα όπως: "Το αίμα σου είναι ακάθαρτο, πηδά από τη πολυκατοικία σου και σκοτώσου," και "δεν σκοτώθηκες ακόμα; Εξασφάλισέ το, κάν'το σήμερα."

Ο δάσκαλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τότε από το σχολείο.

Επιπλέον, ο δάσκαλος τον (μαθητή) τραυμάτισε σε διάφορες περιπτώσεις κάνοντας το αγορι να επιλέξει από πέντε μορφές τιμωρίας, όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψει σπίτι του. Σε μια τέτοια τιμωρία, "ο Πινόκιο," η μύτη του αγοριού τσιμπήθηκε τόσο σκληρά που μάτωσε λέει η αγωγή.

Οι δικηγόροι για το αγόρι, που έχει σπασμούς και ναυτία και είπε ότι θέλει "να αλλάξει το αίμα του" και ότι δεν αξίζει να ζήσει, έκαναν μια έκκληση στους συναδέλφους τους σε εθνικό επίπεδο ζητώντας υποστήριξη.

------
Πηγή

--------
Παρατηρήσεις:

Γενικά αυτή είναι η κατάσταση στην Ιαπωνία. Και μην σας πει κανείς "έλα μωρέ, αυτό είναι εξαίρεση, δεν είδες τον βάλανε σε διαθεσιμότητα..."

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι αννέγιχτοι. Τους υποστηρίζει η συντεχνία τους, το Υπ. παιδείας και το κράτος γενικότερα.

Το σχολείο τον έβαλε (δάσκαλο) σε διαθεσιμότητα για να τον στείλει σιωπηλά σε κάποια άλλη περιοχή που οι άνθρωποι δεν ξέρουν το ποιόν του ελπίζοντας να μην ξανακάνει τέτοιο παράπτωμα. Άλλωστε τα ΜΜΕ και οι δικαστές δεν πρόκειται να δημοσιεύσουν το όνομά του σε καμμιά περίπτωση. Και να καταδικαστεί η ποινή του θα είναι σχεδόν σίγουρα χρηματική και το πιθανώτερο είναι ότι δυνάμεις θα πιέσουν προς διευθέτηση. Καμμία άλλη επίπτωση.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι περνάνε μια μαχρόχρονη εκπαίδευση για να βγουν να διδάξουν. Χωρίς το δίπλωμα αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να διδάξει κάποιος σε δημοτικό κι ας διδάσκει σε Πανεπιστήμιο.

Αλλά θάθελα να ξέρω τι μαθαίνουν αν μαθαίνουν κάτι στην εκπαίδευσή τους αφού υπάρχουν αρκετά κρούσματα τέτοια ή χειρότερα όπως αυτοί που παρενοχλούν σεξουαλικά τις μαθήτριές τους ή καμμιά φορά τους μαθητές τους. Πάντως αυτό που θέλει το σύστημα το κάνουν αφού μπορούν μέσα σε μερικά χρόνια και νεκρώνουν κάθε κριτική σκέψη και συναίσθημα στον Ιάπωνα.

Έτσι με τέτοια εκπαίδευση δεν είναι τυχαία ούτε ο ρατσισμός ούτε ή θεσμοθετημένη βία ούτε οι ψυχολογικές πιέσεις στα πιό αδύναμα μέλη της ομάδας που πολλές φορές "σπάνε" και αυτοκτονούν.

Είναι αναπόφευκτα και αν μη τι άλλο αυτό κάνει τους Ιάπωνες ιδιαίτερα αντιπαθείς σε όσους τους καταλαβαίνουν.

Ο σκοπός μας βέβαια είναι να φωτίσουμε μερικές πτυχές που ούτε ακούγωνται ή αν ακούγωνται είναι παραποιημένες για καλωπισμό. Αυτή η μικρή ιστορία θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας που εξακολουθεί να είναι απαράλλαχτη αλλά που εμφανίζεται παραλλαγμένη από τα ΜΜΕ. Και κυρίως θα βοηθήσει στην κατανόηση της πρόσφατης ασθένειας (;) της πριγκίπησσας Μάσακο.

Site Meter © : Lame_samurai's_rant 2004